Skip to content Skip to footer
0 items - $0.00 0

Polityka Prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

INFORMACJE OGÓLNE

Niniejszy dokument pod nazwą „Polityka prywatności” ma na celu ochronę danych osób korzystających ze strony www.supercarclub.pl.
Strona www.supercarclub.pl jest prowadzona przez Supercar Club Poland Spółkę Akcyjną z siedzibą w Warszawie, zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym dla Miasta Stołecznego Warszawy Wydziale XII Gospodarczym Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000371426.

Prywatność naszych użytkowników jest dla nas bardzo ważna. Zachęcamy do zapoznania się z niniejszą Polityką prywatności, dzięki czemu dowiecie się Państwo:

  1. jakie rodzaje informacji pozyskujemy i jakimi sposobami;
  2. do czego przeznaczymy lub wykorzystamy pozyskane informacje;
  3. o prawie wglądu do pozyskanych informacji, ich modyfikacji oraz usunięcia.

RODZAJE POZYSKIWANYCH INFORMACJI

Dane zebrane od Państwa są wykorzystywane jedynie na cele określone w niniejszej Polityce Prywatności lub wskazane użytkownikowi bezpośrednio przed pozyskaniem tych danych, w tym w szczególności na cele funkcji konkretnego formularza.

Komunikacja między Państwa komputerem a systemem może w niektórych sytuacjach odbywać się z wykorzystaniem protokołu SSL (Secure Socket Layer) – czyli być zaszyfrowana. Dbamy o bezpieczeństwo naszych baz danych, które są dostatecznie chronione przed dostępem osób trzecich.

Informacje pozyskujemy poprzez:

  1. dobrowolne ich wprowadzanie przez użytkownika w formularzach;
  2. zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookies;
  3. gromadzenie logów serwera WWW.

ad 1)

Chronimy dane naszych użytkowników, które są zbierane i przetwarzane tylko na potrzeby korzystania ze strony www.supercarday.pl. Nie udostępniamy żadnym osobom trzecim jakichkolwiek danych zebranych za pomocą strony www.supercarday.pl za wyjątkiem podmiotów świadczących usługi na rzecz Supercar Club Poland S.A. na podstawie odrębnych umów, w szczególności podmiotów prowadzących serwisy obsługujące płatności oraz innych podmiotów – na podstawie umów o powierzenie przetwarzania danych osobowych.

Do danych osobowych przekazywanych poprzez formularze udostępniane na stronie www.supercarday.pl zaliczają się przede wszystkim: imię i nazwisko, adres zamieszkania i adres poczty elektronicznej. W przypadkach prawem przewidzianych dane osobowe mogą być umieszczane w rejestrze prowadzonym przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.

ad 2)

Aby dostarczać usługi na możliwie najwyższym poziomie oraz dostosowywać treści do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkowników korzystamy z tzw. ciasteczek (cookies) oraz logów systemowych. O sposobie w jakim wykorzystujemy cookies piszemy poniżej w sekcji Polityka Cookies.

ad 3)

Logi serwera WWW mogą zawierać informacje o parametrach technicznych połączenia i odwiedzanych podstronach. Informacje techniczne to przede wszystkim: czas zapytania HTTP, adres IP użytkownika, błędy http, adres strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link), informacja o użytej przeglądarce internetowej. Informacje te są gromadzone wyłącznie dla potrzeb bezpieczeństwa oraz statystyki odwiedzin.

PRZEZNACZENIE POZYSKIWANYCH INFORMACJI

Dane podawane przez Państwa na stronie www.supercarday.pl są wykorzystywane jedynie w celu nawiązania z Państwem kontaktu drogą poczty elektronicznej bądź innymi środkami komunikacji na odległość i przedstawienia oferty naszej spółki. Dane te w szczególności nie są udostępniane osobom trzecim.

LOGI SERWERA

Przekazanie danych przez stronę www.supercarday.pl za pomocą któregokolwiek z udostępnionych na tej stronie formularzy nie pozbawia użytkownika prawa wglądu, weryfikacji oraz modyfikacji danych, a także ich usunięcia zgodnie z postanowieniami ustaw z dnia 10 maja 2018 roku o ochronie danych osobowych oraz z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

Aby usunąć dane użytkownika z bazy należy wysłać e-mail na adres info@supercarday.pl oraz podać zakres danych do usunięcia.

POLITYKA COOKIES

Niniejsza Polityka dotycząca plików cookies odnosi się do strony internetowej (dalej: Strony) Supercar Club Poland S.A. (dalej: Spółka).

Poprzez używanie Strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z niniejszą Polityką plików cookies (dalej: Polityka). Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez Stronę plików cookies w opisany w Polityce sposób, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki lub zrezygnować z użytkowania Strony.

CZYM SĄ PLIKI COOKIES?

Pliki cookies to pliki lub części informacji, które mogą być przechowywane na twoim komputerze (lub innym odblokowanym urządzeniu, takim jak tablet lub smartphone), podczas gdy odwiedzasz Stronę. Owo tzw. ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej z której pochodzi, „długość życia” ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia), oraz wartość, którą jest przeważnie przypadkowo wygenerowany unikalny numer.

DO CZEGO UŻYWAMY PLIKÓW COOKIES?

Korzystanie z plików cookies jest niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania Strony. Pliki wykorzystujemy do celów dostosowania treści serwisu do potrzeb użytkowników m.in. do regionu, z którego łączy się dany internauta, do celów statystycznych i monitorowania aktywności odwiedzin naszych użytkowników, jak również do badania prawidłowego funkcjonowania wszystkich funkcji użytych na Stronie w celu ich ciągłego ulepszania. Pliki cookies mogą również być używane do ułatwienia interakcji użytkownika ze Stroną, np. do utrzymania sesji użytkownika po zalogowaniu, dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła. Pliki te możemy wreszcie wykorzystywać do określania profilu użytkownika w celu wyświetlania dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.

Nie możemy Cię personalnie zidentyfikować na podstawie informacji przechowywanych w plikach cookies.

JAKIEGO RODZAJU PLIKÓW COOKIES UŻYWAMY?

Na Stronie mogą być używane dwa rodzaje plików cookies – „sesyjne” oraz „stałe”. Te pierwsze są tymczasowymi plikami cookies, które pozostają na twoim urządzeniu aż do opuszczenia Strony. Pliki cookies stałe pozostają na twoim urządzeniu znacznie dłużej lub do momentu kiedy je manualnie usuniesz (to jak długo dane ciasteczko pozostanie na twoim urządzeniu zależy od „czasu życia” tego pliku cookies oraz od ustawień twojej przeglądarki internetowej).

CZY UŻYWAMY PLIKÓW COOKIES PODMIOTÓW TRZECICH?

Możemy korzystać z usług dostawców, którzy także mogą zapisywać pliki cookies w naszym imieniu, gdy odwiedzasz Stronę. Pozwalają one im na dostarczanie usług które zapewniają ci dostawcy. Gdy odwiedzasz Stronę możesz otrzymywać pliki cookies pochodzące od podmiotów trzecich – ich stron internetowych lub domen (np. od Google). Więcej informacji na temat tych plików cookies znajdziesz na poszczególnych stronach internetowych podmiotów trzecich.

CZY MOGĘ STEROWAĆ PLIKAMI COOKIES ALBO JE USUNĄĆ?

W większości przeglądarek internetowych akceptacja plików cookies jest ustawiona domyślnie. Możesz zmienić ustawienia tak, aby ciasteczka były blokowane albo aby alarmowano Cię, że są wysyłane na Twoje urządzenia. Jest wiele sposobów na zarządzanie plikami cookies. Prosimy, abyś odniósł się do instrukcji Twojej przeglądarki internetowej lub wyświetlił pomoc, aby dowiedzieć się jak dostosowywać lub zmieniać ustawienia Twojej przeglądarki.

Jeżeli zablokujesz używane przez Stronę pliki cookies może to wpłynąć na Twoje doświadczenia na tych serwisach. Na przykład możesz nie być w stanie odwiedzić pewnych obszarów Strony bądź nie otrzymywać spersonalizowanych w zależności od Twojego regionu informacji podczas ich przeglądania.

Jeżeli używasz różnych urządzeń do przeglądania Strony (np. komputera, tabletu czy smartphona) musisz się upewnić, że każda z przeglądarek na każdym z urządzeń jest odpowiednio dopasowana do Twoich preferencji.